KONGEPYTHON

TERRARIET:

Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,2 – 1,4 meter, L: 120 cm D: 50 cm H: 50 cm i alt 300 liter. Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre , Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne.

Man kan derefter bruge pressede spåner eller det nye produkt toa-latt, som er pressede papir piller til at lægge ud som bundlag. Jeg har en løs glasskål, som de bruger til at drikke og bade i, og når der er en der er på vej til hamskifte sætter jeg glasskålen halv ind over varme pladsen. Det giver en god fugtighed, så det er nemmere for slangen at skifte ham.

I terrariet anbefales en god klatregren, hvor der er mulighed for at slangerne også kan lægge. Konge pyton vil gerne have mulighed for at gemme sig, så det vil værre godt at give den/dem et stort stykke kork, trærod eller en plastik hule, de kan krybe ind under.

KLIMA:

Som lys anbefales et dæmpet lys, da de lever på skovbunden og i huler. I sommertiden anbefalder vi ca 12 – 14 timers lys og i vintertiden ca 8-10 timer. Til varme ligger der et varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. Dag temp skal lægge mellem 27-29 grader, med en varmeplads på ca 32-35 grader. Om natten må temp godt falde til 22- 23 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt natsænkning.

FODER:

Kongepythonen spiser gnavere. Det vil sige mus og rotter. Små slanger fodres ca hver 10 dg og store ca hver 3 uge. De kan til tider være svære at finde ud af, da nogle kun vil spise enten mus eller kun rotter. Nogle vil spise dødt andre levede. Nogle med lyset tændt andre slukket. Men jeg kan kun sige, find ud af hvad netop din/jeres slange vil. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers gnavere har fået en god kost, og slangen skifter ham, og er frisk, ser jeg ikke det som nødvendig, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.